3.12.2014

Luukku 3 : Omat ratsastusvarusteet


Kolmas joulukalenteri luukku käsittelee varusteita!
Eli teen nyt varustepostauksen omista ratsastusvarusteistani. Tosin vähän erilaisessa muodossa kuin yleensä eli kuvina

Ratsastushousuja mulla on neljä paria. Kaksi ensimmäistä on CRW:n ja kaksi viimeistä on Eurohunterin merkkisiä. Punaiset ovat kaikkein uusimmat ja parhaimmat. Ne ovat ainoat, joissa on joustot lahkeissa, kaikissa muissa on tarrat. En kylläkään ole käyttänyt noita muita pitkään aikaan, mutta nyt voisi taas aloittaa. Mustat ovat ns. talvihousut, niissä on sisävuori, mutta ainoa miinus on se, että ne eivät mahdu mun saappaisiin. Kaikissa muissa on kokopaikat paitsi harmaissa on polvipaikat. Punaisissa on kaunis kuolain koriste etutaskussa, harmaissa ja siniruskeissa on mielestäni kauniit vetoketjut, mustat taas ovat lämpimät.
 
Huppareita, takkeja ja liivejä kertyy aina vähän väliä kun joku jää sellaiseksi että en sitä enään koulussa käytä. Tosin noista huppareista vain siniset ja raidallinen ovat olleet koulussa käytössä, mutta muut ei. Lisäksi tuo takki on kai ollut pari kertaa. Meillä on vielä jossain talvitakit, mutta en jaksanut niitä alkaa etsimään. Huppu ratsastaessa on mielestäni ehkä hieman turha ja ärsyttävä.
Liiviä en hirveästi ole käyttänyt, mutta nyt syyskeleissä siitä on varmasti hyötyä. Ja minulla ei ole mitään hajua mitä merkkiä mikäkin on kun en siihen hirveästi kiinnitä huomiota. En ole koskaan ostanut yhtään hupparia tai takkia, paitsi tuo pinkki ja liivi, ratsastuskäyttöön.
 
Sukkia en ole ostanut pitkään aikaan uusia. Pitäisikin ostaa pari uutta paria. Sukat ovat sellaisia mitä tykkään kerätä, sukkia ja raippoja. tummansinisiä ja punaisia on kahdet parit, mutta muita vain yhdet. Merkistä ei taaskaan mitään hajua, paitsi turkoosit ovat Mountainhorsen. Niissä on hieno hevoskuvio tuossa varressa. Kaikkein paksuimmat ovat nuo ruskeat ja niitä käytän talvisin ja kaikkein ohuimmat on nuo lilamustat.


Pitäisikin ostaa uudet hanskat. Käytössä tällä hetkellä on nuo siniset. Mustat ovat pienet ja kuluneet, mutta laitoin kuitenkin ne tuohon. Ruudulliset ovat toppahanskat ja todella hyvät ja lämpimät. Huonoa on vain se että gramaaneilla ei voi noilla hanskoilla ratsastaa, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Viime talvena piti mennä tallin isoimmalla hevosella ja sillä oli gramaanit niin sormethan siinä jäätyi. Tarkkasilmäiset varmaan huomasivat, että ruudulliset hanskat ja housut ovat samaa sarjaa, eri väreissä.
 
Kypäränä minulla toimii tämmöinen tavallinen, musta mattapintainen, onko tuo nyt samettia vai mitä kangasta. Olen kyllä unelmoinut uudesta kypärästä, mutta uutta ei tule ellen maksa itse tai sitten tämä hajoaa tai käy pieneksi. Ikävä kyllä pää ei mulla enää kasva. Tämä on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. Edessä ja takana on hyvät tuuletus reiät, joten ilma kiertää, ainakin minulla. Hieman raskashan se on ja hitusen ruma.
 
Saappaina minulla on Mountainhorsen, mikähän se nimi oli. En muista, mutta noissa on ne geelipohjat. Oli muuten vaikea löytää sopivia saappaita, kun on niin pieni ja ohut jalka.
Ovat olleet todella hyvät ja kivan korkeat. Alussa hieman liian korkeat, mutta nyt kun on mennyt vähän aikaa niin ne alkavat laskeutua. Musta sopii ihan mahtavasti punasien housujen kanssa.


 
Raippoja on neljä kappaletta. Mitä tykkään keräillä, mutta rahat loppuis kesken jos alkaisin ostaa kaikki raipat mitkä haluan.
Kouluraippana toimii 110cm musta, kultaisilla koristeilla. Toiminut hyvin, muttei sillekään hirveästi käyttöä ole nyt tullut kun Jadella menen esteraipalla. (oletko jo tsekannut Jaden oman esittelysivun, johon pääset tästä).
Esteraippoina toimii 70cm valkokahvainen raippa, josta tosin pää on halki, joten en sitä enää käytä. Lisäksi on mustaharmaa raidallinen ja punamusta raippa. Molemmat ovat muistaakseni 60cm.
Harmaata käytän eniten, mutta punainen tulee hyvänä kakkosena.

 
Tässä tämä oli ja toivottavasti piditte, kommentit ovat aina tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Luethan nämä ennen kuin kysyt!
♥ Kuvaan Canon 1200D kameralla, jossa objektiiveina toimivat Canon EF 18-55mm sekä EF 75-300mm f/4-5.6 II
♥ Etsin uutta ratsastuskoulua, joten tällähetkellä en ratsasta missään
♥ Muokkaan videot Movie makerilla ja kuvat Gimpillä tai picmonkeyllä



Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän hätäile vaikka kommentisi ei näy heti.